welkommassagesproductentherapiecontactgegevens

Therapieën

Lees alles over de therapieën van Feeling Good Massage.

Medical Taping

Medical Taping is geschikt als methode tegen zeer uiteenlopende lichamelijke klachten.

Voordelen
mt_legg

  • spieren op spanning brengen of rust geven
  • spieren beschermen tegen overbelasting
  • gewrichten beschermen
  • ontstekingen reduceren
  • lichaamshouding corrigeren
  • lymfeoedeem verminderen
  • menstruatie-buikklachten verminderen

mt_shoulder Feeling Good Massage is bezig deze behandeling te implementeren in haar behandelconcept en richt zich thans op hielspoor, menstruatie-pijnklachten en het toniseren/detoniseren (spannen/ontspannen) van spieren.

Triggerpoint-therapie

De Triggerpoint-therapie van Feeling Good Massage richt zich met name op het zoeken naar en behandelen van de triggerpoints.

Wat zijn triggerpoints?
img_triggerpointTriggerpoints, ofwel myofasciale triggerpoints, zijn kleine knopen die in een spier kunnen ontstaan bij overbelasting of na een blessure. Deze knopen in de spier zijn vaak ook de bron van pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel. De pijn wordt vaak aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden.

In het geval van triggerpoints helpen normale pijnbehandelingen niet. Onderzoek heeft aangetoond dat triggerpoints in 75% van de gevallen de voornaamste oorzaak zijn van de pijn en bij vrijwel elk probleem tenminste een deel van de oorzaak is. Daarom is het een vergissing om aan te nemen dat het probleem zich voordoet op de plaats waar het pijn doet.

Het resultaat van de therapie
De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurige chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijk verminderen.

Ontspanningstherapie

De ontspanningstherapie van Feeling Good Massage is gebaseerd op de ontspanningsmethode van Jacobson. De methode gaat uit van het leren herkennen van het verschil tussen gespannen en ontspannen spieren.

Hoe werkt het?
Door de ontspanningstherapie leert u spiergroepen aanspannen en ontspannen. Op deze manier herkent u het verschil tussen spanning en ontspanning.

img_triggerpoint

Om de ontspanningstechniek goed onder de knie te krijgen, krijgt u tijdens de duur van de ontspanningstherapie ook documentatie - bestaande uit speciale oefeningen - mee naar huis.

Rijkserkend
logoNGSlogoEAS
Triggerpoint-therapie
"De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurige chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijk verminderen."
© 2022 Feeling Good Massage | Disclaimer | Contact